Geschiedenis

Over het Klooster

Het St. Jozefklooster vond zijn oorsprong in 1844, toen een zekere heer van der Horst een huis kocht aan de vaart (tegenwoordig de Havenstraat). Het was de bedoeling dat de zusters Franciscanen uit Roosendaal hier onderwijs gingen geven aan kinderen. Dit mislukte echter en de zusters gingen weer naar Roozendaal.

Een nieuwe poging in 1850 had wel succes en het klooster werd zelfs uitgebreid met een kapel. In 1922 vonden er nog meer uitbreidingen plaats, waaronder een nieuwe vleugel langs de Havenstraat. De zusters hebben uiteindelijk jarenlang les gegeven in het klooster; de laatsten vertrokken in 1994.

Gelukkig is het voormalig klooster als fraai architectonisch erfgoed bewaard gebleven en gerenoveerd tot onder andere “De Noviteit”.

Er is nu een Tuinzaal, kapel, poortzaal, muziekruimte, kelder, vergaderruimte en nog veel meer. Een ideale locaties om te huren als u een sociaal cultureel of maatschappelijke doelstelling heeft. De grote zaal en kapel zijn ook zeer geschikt en beschikbaar als trouwlocatie!